שוקיים ברווז בריבת בצל ודובדבנים

מירי זורגר 1 Comment on שוקיים ברווז בריבת בצל ודובדבנים
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

ט"ו בשבט הקרב ובא מציע מגוון אפשרויות של בישול בשילוב פירות שנשתבחה בהם ארץ ישראל. זהו מתכון מומלץ וטעים במיוחד מתוך התכנית ניחוחות שבת המשודרת בימי חמישי עם יעל איבר והשפית מירי זורגר.

מצרכים

לריבת בצל

  • 1 ק"ג בצל לבן חצוי ופרוס
  • 2 כפות מלח גס
  • 1/2 כוס מים
  • 600 גר' סוכר
  • 3/4 כוס חומץ בן יין לבן
  • 1/4 כפית שביבי צ'ילי יבשים
  • כף אחת גרגירי כוסברה כתושים
  • 4-5 יח' עלי דפנה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

 

לתבשיל

 

  • 6 כרעי ברווז או עוף
  • צנצנת דובדבנים
  • מלח פלפל
  • שמן לטיגון
  • 300 גר' ריבת בצל
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 4 ענפי טימין

 

אופן ההכנה

 

הכנת הריבה

  1. מערבבים בצלים עם מלח גס ומשהים שעה סוחטים נוזלים
  2. שאר המצרכים מביאים לרתיחה מוסיפים את הבצלים ומבשלים על להבה נמוכה כשעתים
  3. נשמר בכלי מעוקר כ 3 חודשים

 

הכנת התבשיל

 

  1. מתבלים את חלקי הברווז או העוף במלח פלפל
  2. בסיר סוטאז מטגנים את חלקי הברווז או העוף עד שמזהיבים
  3. אל אות הסיר מוסיפים ריבת בצל מיץ הלימון והיין מוסיפים טימין מלח ופלפל ואת נוזלי הדובדבנים
  4. מביאים לרתיחה ומוסיפים אל הסיר את חלקי העוף המטוגנים
  5. מכסים ומבשלים שעה וחצי על אש נמוכה
  6. מגישים עם פירה שורשים ומקשטים בשומשום ותלתלי בצל ירוק

 



1 תגובות

מיין תגובות
  1. 1

    למה לא שמים סרטון???
    מאד כדאי!
    זה נותן חשק להכין…